Alles wat je moet weten over suppen met een GoPro

GoPro suppen

Op het water stappen op een SUP is één ding, maar dat moment vastleggen op de camera is een andere. We hebben niet allemaal het geluk om iemand aan de kust te hebben met een grote lens om die golf van de dag te krijgen, die eerste familie SUP-opname of een spannende ontmoeting met dieren in het wild op de rivier. Maar nu met steeds meer waterdichte actiecamera’s beschikbaar, kun je je eigen beelden van dichtbij bekijken terug bekijken.

Wat je kunt doen met een GoPro als je supt is eindeloos, maar verwacht niet dat de beelden de eerste keer perfect zijn. Om juist dat perfecte moment vast te leggen, moet je even nadenken, voorbereiden en oefenen! Verwacht in het begin enkele luchtopnamen, vervelende waterdruppeltjes en aan / uit ongelukken! Hoe vervelend ze ook zijn, je zult snel uitvinden wat voor jou het beste werkt om het beste jouw moment vast te leggen.

Om jou alvast een duwtje in de goede richting te geven hebben wij een aantal tips voor je uitgewerkt. Doe er je voordeel mee als je binnenkort je supboard pakt samen met je actioncam.

Leer je camera kennen

Als je eenmaal aan het paddelen bent dan is dat niet het juist moment om nog te gaan leren hoe je camera werkt. Maak jezelf van tevoren vertrouwd met de camera en de vele instellingen en zorg ervoor dat je het nog altijd effectief kunt gebruiken, ongeacht waar je het op besluit te monteren.

Vergeet niet om het op te laden!

We hebben het allemaal gedaan, zijn op pad gegaan en kwamen er halverwege achter dat de batterij nog leeg is van de laatste keer dat je hebt gesupt. Het is goed om de gewoonte aan te nemen om de batterij direct na elke paddle weer op te laden, zodat je weet dat hij klaar is wanneer je hem weer wilt gaan gebruiken. Het is daarnaast ook geen overbodige luxe om extra batterijen mee te nemen als je het water opgaat. Lees hier ons artikel over de batterijduur van de GoPro

Maak ruimte vrij op je geheugenkaart

Nogmaals, er is niets erger dan dat het knipperende symbool je vertelt dat de geheugenkaart is als je op het water bent en op het punt staat om dat perfecte moment vast te leggen. Controleer altijd of je een lege geheugenkaart hebt geplaatst voordat je het water in gaat. Zeker weten dat je altijd genoeg geheugen hebt als je op je board stapt? Neem dan 1 of 2 (bij een lange reis) geheugenkaarten mee en stop deze, indien je deze hebt, in een waterdichte tas. Lees ons artikel over de beste SD kaart voor je GoPro.

Voorkom vocht op de lens

Nevel op de lens van de camera is een van de meest voorkomende en vervelende problemen bij het gebruik van een waterdichte camera. Er is niets vervelender dan bij het uploaden van het beeld te ontdekken dat het scherm al vroeg in je sessie is verneveld en je nauwelijks kunt zien wat er aan de hand is. Er vormt zich condens / mist op de lens in de camerabehuizing als gevolg van vocht in de camerabehuizing en het temperatuurverschil tussen binnen en buiten de behuizing. De beste manier om te voorkomen dat de lens beslaat, is om de geopende camerabehuizing te verwarmen voordat deze wordt gesloten. Dit droogt alle vocht in de behuizing uit, waardoor condensvorming wordt voorkomen. Ben je bijvoorbeeld onderweg naar het strand dan kun je de cameratas open voor de ventilatieopeningen in de auto te zetten.  Bekijk ook de inzetstukken die beschikbaar zijn om het vocht uit de lucht in de behuizing te zuigen. In extreem koude omstandigheden kan het ook helpen om de camera uit te schakelen tussen de opnames.

Als je meer vragen hebt over hoe je het beste kunt filmen tijdens het suppen, laat dan even een reactie achter.

In onderstaande video zie je een supper die een prachtige ontmoeting heeft met een Orca.

Geef een reactie