Beste drone voor GoPro

GoPro is het merk bij uitstek als het gaat om kwalitatieve handheld actioncams. Het beeldmateriaal van de actioncam spreekt daarom ook voor zich. Het is leuk om de camera te bevestigen op je motor, surfboard of te hanteren met een handheld, maar het is nog leuker om de vetste beelden te schieten vanuit de lucht met een drone. Omdat het kiezen van de juiste drone voor jou, een lastige keuze kan zijn, heeft ons team een uitgebreide review geschreven van de verschillende modellen.

GoPro Karma-drone

Er zijn een groot aantal drones op de markt die compatibel zijn met een Gopro camera. Zo heb je onder meer de quadcopter die is ontwikkeld door GoPro zelf. Beter bekend als de Karma Drone. Er waren bij de eerste producties van de Karma drone een aantal problemen, zoals de accu die soms tijdens het vliegen los kon laten. Hierdoor kreeg de drone geen stroom meer en kon hij uit de lucht vallen. De fabrikant heeft dit probleem erg serieus genomen en dit bij hun tweede productielijn verholpen. Afhankelijk van de prijs bestaan ​​er verschillende uitrustingsvarianten voor dit model. Er is bijvoorbeeld een drone in combinatie met de GoPro Hero 6 Black voor ongeveer 1300-1400 euro.

Volledig geladen, weegt de GoPro Karma een ongeveer 1900 gram, maar hij wordt aangedreven door extreem krachtige borstelloze motoren en heeft een krachtige batterij. Volgens de fabrikant creëert met de volledig geladen GoPro Karma drone zo’n 20 minuten vliegtijd. In onze GoPro Karma-test bereikten we slechts 16-17 minuten, wat waarschijnlijk ook te wijten was aan ons vlieggedrag. Je hebt ongeveer 120 minuten nodig om de vliegaccu op te laden. Voor perfecte videobeelden met een GoPro-camera, denken we dat het Karma momenteel het beste vliegtuig is omdat het rechtstreeks door de fabrikant van de GoPro-camera’s is ontwikkeld.

GoPro: Walkera QR-X350

Als u in laaggeprijsde segmenten wilt vissen, raden we de Walkera QR-350 quadrocopter ten zeerste aan. Het is compatibel met de GoPro-camera’s GoPro 3, 3+, 4, vliegt veilig, stabiel en betrouwbaar. Natuurlijk krijg je hier geen DJI-kwaliteit, maar dit model is perfect voor vluchtvrienden. Het is uitgerust met een G-2D Brushless Gimbal-systeem, waarmee uw GoPro-camera op zijn plaats wordt gehouden.

Ook voordelig zijn de vele functies en assistentiesystemen die ervoor zorgen dat een rustige vlucht gegarandeerd is en dat er schone video-opnamen kunnen worden gemaakt. De Walkera QR-X350 Pro kan ook een aantal coole stunts uitvoeren en is snel en wendbaar in de lucht.

Voor de lage prijs van ongeveer 400-500 euro krijgt u ook GPS, een thuisfunctie en een vluchtmodus waarmee het bijzonder eenvoudig is om prachtige video-opnames te maken. Dit is de IOC-modus (Intelligent Orientation Control-modus). In andere drones wordt hij ook wel de “headless flight mode” genoemd. Wanneer het actief is, doet de positie van de camera en fron van de drone er niet meer toe. De quadrocopter volgt eenvoudig de bewegingen van de joystick, ongeacht hoe deze zich in de lucht bevindt.

Specificaties voor de Walkera QR-X350 Pro

 • Afmetingen: 29 x 29 x 20 cm
 • Gewicht met batterij: 982 gram
 • Oplaadtijd: ongeveer 60 minuten
 • Vliegtijd: 25 minuten met 5200 mAh batterij
 • Bereik: tot 1000 meter

De levering omvat de volgende onderdelen

 • Walkera QR-X350 Pro Quadrocopter
 • afstandsbediening
 • 5200 mAh batterij (Lipo)
 • lader
 • Stroomvoorziening (adapter)
 • G-2D borstelloos cardansysteem
 • Gebruikershandleiding (Engels)
 • Reserve schroefset
 • Tool voor Walkera QR-350
 • Kleine onderdelen en materiaal voor bevestiging

3DR Solo-drone

De 3DR Solo Drone is perfect voor u als u op zoek bent naar een drone die goed werkt met GoPro-camera’s. De quadrocopter is speciaal ontworpen om uitsluitend met GoPro-camera’s te werken. Voor de ontwikkeling hebben het bedrijf GoPro en 3D Robotics met elkaar samengewerkt om dit geweldige vliegtuig te ontwerpen en te produceren. Dat levert natuurlijk veel voordelen op. De Gimbal-kop is bijvoorbeeld zo precies ontworpen voor GoPro-apparaten dat de installatie van de camera’s snel en zonder veel prutsen mogelijk is.Een schokvrij en foutloos beeld is ook gegarandeerd als u de 3DR Solo Drone gebruikt in combinatie met GoPro-camera’s.

Gimbal hoofd van de 3DR solo drone extra voor GoPro

De GoPro actioncams HERO3, 3+, 4 Silver en Black passen perfect in de 3-assige stabilisatievoegbal. Een contact op de gimbalkop registreert het signaal van de camera, stuurt het door naar de drone en stuurt het live-beeld rechtstreeks naar uw afstandsbediening en uw smartphone of tablet.

Het live-beeld heeft een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels, maar op de geheugenkaart wordt de volledige beeldkwaliteit vastgelegd die u eerder hebt ingesteld.

Omdat de maximale belasting van de cardanische kop slechts 420 gram is, is het niet mogelijk andere camera’s dan actioncams voor deze drone te gebruiken. Dit kan een nadeel zijn. Als je toch een drone zoekt voor GoPro-camera’s, dan is de 3DR Solo perfect.

Helaas werkt de GoPro Hero 5-serie niet met deze gimbal-kop omdat de poorten niet compatibel zijn. Iedereen die een GoPro van de 3e of 4e generatie bezit, kan echter gemakkelijk geweldige foto’s en video’s maken, omdat dankzij de nauwkeurige samenwerking tussen de GoPro en het drone-systeem toegang tot alle instellingen en functies van de camera mogelijk is zonder de actionCam te onderbreken. Foto- en video-opnames kunnen tijdens de vlucht worden geactiveerd via smartphone of tablet. Dit maakt de 3DR Solo Drone een van de beste vliegmachines voor GoPro-camera’s.
Technische gegevens voor de 3DR Solo-drone

 • Vliegtijd: tot 25 minuten, maar met cardanische kracht slechts 20 minuten
 • Gewicht met gimbal en GoPro: 1800 g
 • Snelheid: tot 90 kilometer per uur
 • Bereik (WiFi): tot 800 meter in de open ruimte
 • Batterij: Lipo met 5200 mAh

Levering

 • 3DR slimme drone
 • afstandsbediening
 • 3D Gimbal, compatibel met GoPro actioncams HERO3, 3+, 4 Silver en Black
 • 5200 mAh batterij
 • Oplader voor de vliegaccu
 • Batterijoplader voor de afstandsbediening
 • 3 paar schroeven
 • De 3DR Solo-drone wordt niet geleverd met een GoPro-camera. Dus als je geen geschikte woning hebt, moet je budgetten voor en koop je de juiste actioncam!

Yuneec Q500 Typhoon: veilige drone voor uw GoPro

Een drone voor GoPro-camera’s met een uitstekende prijs / prestatie-verhouding is de Yuneec Q500 Typhoon, die we zeer kunnen aanbevelen. Het is perfect voor de GoPro 3, 3+ en 4, evenals de Black Edition. De Typhoon is zeer stabiel in de lucht en produceert schone beelden van hoge kwaliteit. Het feit dat deze drone zulke hoogwaardige video-opnames produceert, is voornamelijk te danken aan de hoogwaardige gimbal en de camerapositie. Wat we bijzonder gaaf vinden, is de handheld Gimbal Steadygrip G, die bij de levering inbegrepen is. U kunt dus ook normale selfie-video’s of -foto’s maken.

In onze review van de Typhoon Q500 hebben we alle voor- en nadelen van deze drone opnieuw vergeleken. Vaak wordt het verkocht in combinatie met een 4K-camera die is ontwikkeld door Yuneec, maar je kunt ook eenvoudig het basismodel zonder ze kopen voor een lagere prijs en vervolgens een bijpassende GoPro-camera installeren.

DJI Phantom 2: Oldtimer drone voor je GoPro

Als je kijkt naar het snelle tempo van de drone-markt en de releasedatum van de DJI Phantom 2 bekijkt, zou je deze quadrocopter best klassieke auto’s kunnen noemen. Niettemin is het perfect voor sommige GoPro-camera’s. De gimbal is speciaal ontworpen om te passen in de GoPro actioncams ‘Series 3 en 4 en in te passen in de drone. Als je nog geen GoPro hebt, raden we in plaats daarvan een Phantom 3 Pro of Phantom 4 aan omdat ze betere camera’s hebben.

Waarom noteren we deze drone hier toch? Het heeft nu een zeer goede prijs / prestatie-verhouding en is vaak nodig om te vinden met bijpassende camera pose. Maar zelfs als nieuw product loopt de prijs enorm terug, omdat na de release van de DJI Phantom 3 velen zijn overgestapt naar de opvolger en hun Phantom 2 hebben verkocht.

Voordelen van de Phantom 2 Drone voor uw GoPro

 • Speciaal ontwikkeld voor het gebruik van actioncams.
 • Is nu een goedkope drone met zeer goede prestaties.

Nadeel

 • Het model werd 5 jaar geleden gelanceerd en heeft daarom minder functies dan veel nieuwere drones.

Technische gegevens voor de Phantom 2 van DJI

 • 25 minuten vliegtijd volgens fabrikant
 • Return To Home-functie
 • Afmetingen: 37,4 x 33,6 x 21,4 cm
 • Gewicht: 1000 g
 • 3S Lipo-batterij

DJI Phantom 3 voor de GoPro

De Phantom 3 is ook perfect voor actioncams, omdat de gimbal ook is ontworpen om perfect met dergelijke camera’s te werken.
Kwaliteit is erg belangrijk voor dit model, zoals typisch het geval is voor DJI-drones. De Phantom 3 wordt daarom geleverd met nieuwe functies en kan vliegen in de FPV-modus. In onze test van de DJI Phantom 3 Standard behaalden we een topsnelheid van 60 kilometer per uur en een vliegtijd van 25 minuten, die ruwweg overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Met batterij en propeller weegt de Phantom 3 ongeveer 1,2 kg. Bij de Phantom 3 zul je lang plezier hebben, want kwaliteit loont op de lange termijn. De vraag rijst echter hoe handig het is om bijvoorbeeld een GoPro-camera en zelfs de Phantom 3 te kopen, hier kun je heel snel met viercijferige bedragen eruit komen, dus 1000 ¬ +. Als je zoveel budget hebt, raden we je aan om nu een Mavic Pro of Phantom 4 Advanced te kopen en de GoPro te vergeten.

Technische gegevens van de Phantom 3

 • Gewicht: 1216 g
 • Vliegtijd: 25 minuten
 • Snelheid: tot 60 kilometer per uur
 • Batterij met 4480 mAh

Voordelen van de Phantom 3 Drone voor uw GoPro
Staat zeer stabiel in de lucht
Geweldig voor actioncams

Nadelen van het fantoom 3
In combinatie met een GoPro een beetje duur.

Goedkope drones voor uw GoPro camera

Voor ongeveer 100-300 euro krijg je drones, wat ook goed is voor actioncams. Op sommige modellen moet u echter concessies doen aan de prestaties zodra een GoPro is geïnstalleerd. De prestaties van de volgende drones zijn soms iets te laag om met de extra camera’s snel en wendbaar door de lucht te vliegen.

Syma X8C voor minder dan €100
De Syma X8C wordt “klaar om te vliegen” geleverd en is perfect voor beginners. Dus als je nog nooit met een drone hebt gevlogen en op zoek bent naar een heel goedkoop model voor je GoPro, dan moet de Syma X8C in de shortlist worden opgenomen.

Voor iets minder dan €100 moet je niet te veel verwachten. De vliegtijd is slechts ongeveer 7 minuten en de 2S LiPo-batterij moet een hele 2 uur opladen, dus we raden je aan, als het deze drone zou zijn, om ten minste 2-3 extra batterijen te kopen. Je kunt ze in verschillende online winkels heel goedkoop kopen.

DJI F550 bouwpakket drone voor ongeveer €200
De DJI F550 is een hexacopter en is perfect voor hobbyisten. De kit is al beschikbaar voor ongeveer 200 ¬ en de voltooide drone kan dan aan je GoPro-camera sleutelen. Het is een feit dat de 6 borstelloze motoren voldoende kracht leveren om een ​​actioncam te dragen. Als je echter geen vrienden kunt maken met een soldeerbout en al het knutselen, kun je een van de bovenstaande drones kiezen voor een GoPro-camera. Als u firstonce in elkaar gezet heeft de Hexacopter, dan is dat je een hoogwaardige drone beschikbaar die sterk is, kan een enorme windstoten weerstaan ​​en in hoogwaardige materialen zijn vol en dat op een belachelijke prijs van slechts €200. Qua kwaliteit lijkt het op een kant en klare 400 a 500 euro drone. De Parrot AR-drone is officieel niet voor een GoPro-camera officieel, hij heeft dan ook geen fatsoenlijke cardanische cardan. De kwaliteit van de AR-drone van de Franse fabrikant Parrot komt dicht in de buurt van DJI Phantom 2, maar dan alleen qua kwaliteit en vakmanschap. Voor ongeveer €300 is ze verkiesbaar. Een paar eenvoudige stappen maken het mogelijk om een GoPro-camera naar keuze te installeren, maar zonder gimbalsysteem!

No Responses

Leave a Reply