Beste gimbal voor GoPro 2019

beste gimbal gopro

GoPro’s zijn zonder twijfel de beste actioncams van dit moment. De camera, in broekzak formaat, is erg geschikt om actiemomenten vast te leggen. Maar ook als je rustig door het park of bos loopt levert deze camera de mooiste beelden op. Ondanks dat de GoPro Hero 7 is uitgerust met de nieuwe ‘hypersmooth’ functie zorgt een gimbal, ook wel stabilizer genoemd, net even voor dat ene beetje extra. Hypersmooth is namelijk een softwarematige oplossing om beeldtrillingen te verhelpen. Echter, heeft dit zijn limitaties. Wil je helemaal schokvrij en bioscoop-achtige beelden opnemen dan kun je niet meer zonder gimbal. Het kiezen van de beste GoPro gimbal kan een moeilijke opgave zijn. In deze blog, gebasseerd op gebruikerservaringen en onze eigen persoonlijk voorkeur, zullen wij de beste gimbals voor de GoPro actioncam voor jou op een rijtje zetten. Wij hebben ze voor het gemak opgesplitst in een aantal categorieën:

Dit zijn de beste gimbals voor de GoPro opgesplitst per categorie:

Draagbare gimbal of handheld gimbal kopen?

Voordat we verder in gaan op de specifieke gimbal modellen is het eerst belangrijk om het verschil duidelijk te maken tussen een draagbare- of een handheld gimbal. 

Een handheld gimbal heeft een stevige greep die je in je hand kunt houden zodat je er mee rond kunt lopen. Dit zorgt voor veel filmvrijheid. Je kunt op deze manier namelijk continu bepalen wat je wilt filmen. Echter, ben je van plan extreme sporten te filmen dan kan een handheld gimbal lastig zijn, omdat je de handen aan het stuur moet houden. Bijvoorbeeld bij motorcross of mountainbiken. In deze gevallen kan een draagbare gimbal de perfecte oplossing bieden. Een draagbare gimbal kan bevestigd worden op je borst, aan het stuur of een andere plek naar keuze.

Een andere bijkomend verschil tussen een draagbare of een handheld gimbal is dat een draagbare gimbal vaak kleinere batterijen heeft. Hierdoor gaat hij minder lang mee. Bij een handheld gimbal zitten de batterijen vaak in het handvat.

#1 gimbal GoPro – Karma grip

Op de eerste plaats voor beste GoPro gimbals staat de GoPro karma grip. Hij is niet heel goedkoop, maar voor de filmers die het beste van het beste willen is de keuze snel gemaakt. Ondanks dat er inmiddels nieuwe gimbals op de markt zijn gekomen, kunnen deze nog niet tippen aan de eigen merk GoPro gimbal: de Karma Grip.

karma grip gimbal gopro

Voordelen Karma Grip Pro:

 • De officiële gimbal van GoPro
 • Uitstekend stabiliteit
 • Ergonomisch design
 • Makkelijk te bedienen

Nadelen Karma Grip Pro:

 • Batterijduur
 • Duurder ten opzichte van zijn concurrenten

Geschikt voor:
De GoPro Karma Grip is geschikt voor de:
GoPro Hero 7, 6, 5 en 4

Voor de Hero 4 is het alleen even belangrijk dat je het Karma harnas er bij besteld om hem te bevestigen. De Karma Grip is niet geschikt voor andere merken actioncams.

Meer over de Karma Grip:
De Karma Grip ontleent zijn naam van GoPro karma drone. Ondanks dat deze drone van GoPro geen heel groot succes was, was het merk nog in staat om de gimbalarm van de drone te redden en hier een handheld van te maken. Het merk heeft het design simpel gehouden. Het heeft namelijk twee verschillende film modes, pan follow en following. En heeft geen selfie functie die je bij andere gimbals bijvoorbeeld wel weer terug kunt vinden. Deze gimbal van GoPro is tot op de dag van vandaag nog steeds de beste GoPro gimbal die je kunt vinden. Dankzij continue software updates wordt de performance van de handheld steeds weer wat verder opgeschroef, waardoor de concurrentie achter blijft. Een bijkomend voordeel van deze gimbal is dat gimbal kunt loskoppelen van de grip. Hierdoor kun je hem eventueel ook als draagbare gimbal gebruiken. Belangrijk: je moet er dan wel de Karma Grip extension bijkopen. Dit is een verlengssnoer tussen het handvat en de gimbal. Hij moet immers wel van stroom worden voorzien.

#2 gimbal GoPro – Feiyu G6

Feiyu G6 gimbal

Op nummer 2 staat de Feiyu G6. Deze gimbal is all-round erg goed en heeft een uitstekende prijs & kwaliteit verhouding. Deze gimbal is voor de mensen die op zoek zijn naar de ‘beste’ gimbal, maar niet de hoofdprijs willen betalen voor de Karma grip. 

Voordelen Feiyu G6:

 • Uitstekende prijs & kwaliteit verhouding
 • Batterijduur van 12uur
 • Ook geschik voor andere actioncams
 • Externe microfoon poort
 • Informatief LCD scherm

Nadelen Feiyu G6:

 • Configureren van de gimbal is tijdrovend

Geschikt voor:

 • GoPro Hero 3,4,5,6,7 (black & zilver)
 • sony Rx0
 • Yi, 4k/4k+AEE
 • Xiaomi Mijia
 • En andere actioncams met dezelfde mount oplossing als die van GoPro

Meer over de Feiyu G6:
Het merk Feiyu is een van de grootste gimbal merken die er tegenwoordig op de markt is. De G6 is hun parel als het gaat om gimbals op de actioncam markt. De Feiyu G6 is klein en compact. Daarnaast is hij ook nog spatwater bestendig en is de handheld uigerust met een klein LCD scherm en een externe microfoonpoort. Ondanks dat de G6 er bijna hetzelfde uitziet als zijn voorganger de G5 is die vele malen beter en is die erg vergelijkbaar met de GoPro Karma grip. Met de Feiyu ON app kun je de gimbal eenvoudig linken aan jouw smartphone en via bluetooth besturen met de mobiele telefoon. 

#3 gimbal GoPro – Feiyu WG2X

Voor de filmers die de camera toch liever op hun borst of helm willen dragen is er de draagbare Feiyu WG2X. De beelden van een draagbare mount zijn over het algemeen een stuk stabieler ten opzichte van een handheld. 

Feiyu WG2X gimbal

Voordelen Feiyu WG2X:

 • Super goede stabilisatie
 • Makkelijk te dragen
 • Kan ook gebruikt worden als handheld

Nadelen Feiyu WG2X:

 • Batterijduur
 • Extra accessoires nodig om te dragen

Geschikt voor:
De Feiyu WG2X is geschikt voor de volgende modellen:

 • GoPro Hero 7,6,7,5,4 en session

Hij is niet geschikt voor andere merken dan de GoPro.

Meer over de Feiyu WG2X:

De Feiyu WG2X is een update van de vorige versie, de WG2 draagbare gimbal. Aan de buitenkant lijken ze erg op elkaar, maar de WG2X heeft een verbeterde stabilisatie, een gehoekte gimbal-arm en een afstandsbediening om hem op afstand te besturen.

Met zijn compacte design is hij eenvoudig te dragen met een borst of schouder harnas. Daarnaast is hij makkelijk te bevestigen aan een tripod, selfie stick of handlebar. De draagbare gimbal heeft 3 filmodes: pan follow, following en locked modus. In tegenstelling tot de meeste gimbals heeft de WG2X een oneindige range of motion, waardoor je hem in elke gewenste hoek kunt draaien. De meeste draagbare gimbals lijken erg op elkaar. De WG2X blinkt echter uit als het gaat om beeldstabilisatie. Daarom is hij de beste draagbare gimbal die er op dit moment te verkrijgen is. Het enige nadeel van deze gimbal vind ik dat de batterij slechts 2,5 tot 3 uur meegaat.

Beste 2-in-1 gimbal – Removu S1

Als je een gimbal wilt die je zowel in de hand kunt houden als kunt dragen dan is de Removu S1 nu precies wat voor jou. Je kunt eenvoudig het handvat losmaken waardoor je de gimbal eenvoudig overal op je lichaam kunt mounten. Met enige moeite kun je GoPro Karma Grip ook gebruiken als een draagbare gimbal. Echter, de Removu S1 is zo ontworpen dat je hem als draagbare en als handheld gimbal kunt gebruiken. Omdat deze speciaal zo ontworpen is kun je eenvoudig switchen tussen beide opties.

removu s1

Voordelen Removu S1

 • Super stabilisatie
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verwijderbare batterij
 • Verwijderbare afstandsbediening

Nadelen Removu S1:

 • Het gimbal motortje kun je horen
 • Geen mooi design

Geschikt voor:

 • GoPro Hero 7,6,7,5, 4, 3, 3+ en session

Hij is niet geschikt voor niet GoPro modellen.

Meer over de Removu S1 gimbal:

Het merk is afkomstig uit Korea en is nog vrij onbekend op de markt. Toch is het bedrijf in staat geweest om de beste 2-in-1 gimbal te fabriceren. De S1 is regenbestendig en eenvoudig in gebruik. Daarnaast kun je het handvat makkelijk verwijderen en de gimbal overal op mounten. In de handgreep zit een draadloze bluetooth afstandsbediening, waardoor je hem eenvoudig kunt bedienen terwijl hij op je hem zit. De batterij gaat gemiddeld zo’n 3 tot 5 uur mee. Dit is langer dan de gemiddelde gimbal die op de markt te verkrijgen is. De Removu S1 heeft 3 filmstanden, namelijk pan follow, following en locked mode. Ook ziet de afstandsbediening er gelikt uit met een LED scherm en joystick waarmee je de gimbal kunt bewegen.

Kun je een GoPro gimbal voor smartphone gebruiken?

Deze vraag krijgen wij vaak binnen op de redactie. GoPro’s zijn over het algemeen lichter en compacter dan de meeste smartphones. Daarom kunnen de meeste gimbals het zwaardere gewicht niet tillen. Daarnaast past de smartphone vaak ook niet in het framehouder van de gimbal. Andersom kunnen GoPro gimbals vaak wel gebruikt worden voor je smartphone. Toch is het voor het eindresultaat beter om een gimbal te gebruiken die specifiek toegespitst is op jouw smartphone. Nieuwsgierig? Lees hier ons artikel over de beste gimbal voor je smartphone.

Geef een reactie