Beste gimbal voor smartphones 2019

beste gimbal smartphone

Je bent op zoek naar een gimbal maar weet niet goed waar je moet beginnen. Wij hebben de beste gimbal voor smartphones voor jou op een rijtje gezet. Na meerdere dagen research te hebben gedaan en verschillende gimbals te hebben getest hebben wij een top 4 gemaakt van stabilizers voor smartphones.

Nummer #1
Ons team is erachter gekomen dat de Zhiyun Smooth 4 de beste mechanische stabilizer is die er op dit moment voor jouw smartphone te verkrijgen is. Hij zorg veruit voor het meest vloeiendste beeld. Alsof je er vanuit je bioscoop stoel naar zit te kijken. Werkelijk waar verbluffend. Hij is erg makkelijk in gebruik en makkelijk op te zetten. Daarnaast is de software die erbij wordt geleverd beter dan we bij andere stabilizers zien.

Beste gimbal voor smartphone
Zhiyun Smooth 4

The Zhiyun Smooth 4 haalt bewegende beelden eruit, waardoor de stabilizer dus ideaal is om mee te nemen te nemen tijdens het sporten. Of het nu snowboarden, mountainbiken of wakeboarden is, deze jongen heeft daar geen problemen mee. Met de bijgeleverde software kun je de gemaakte footage verder gaan fine tunen. De app biedt onder andere verschillende filters en aperture functies aan die goed integreren met de knoppen van de handheld. Zie hier de overige modellen van Zhiyun.

Nummer #2
De op één na beste stabilizer voor smartphones was voor ons de DJI Osmo Mobile 2. Als we kijken naar de beeldkwaliteit van de geschoten video’s en kijken hoe goed de gimbal instaat is video’s vloeiend te maken dan doet deze zeker niet onder voor de Zhinyun Smooth 4. Vergelijkbaar met de Zhinyum kan de Dji Osmo Mobile 2 ook een voorwerp tracken en cinematic shots zoals hyperlapse en dollyzoom maken. Het handvat heeft weinig knoppen die eenvoudig te gebruiken zijn. Waarom onze voorkeur toch uit gaat naar de Zhiyun Smooth 4 heeft te maken met hoe goed de knoppen geïntegreerd zijn met de app op je telefoon. Ook hadden wij de klantenservice gebeld om te kijken hoe goed hun service was. Deze waren meer dan bereid om ons te helpen. Mocht service dus voor jou een hele belangrijke factor zijn in je eindbesluit, dan is de Dji Osmo wellicht wel wat voor jou.

Dji Osmo Mobile 2
Dji Osmo Mobile 2

Nummer #3
Ben je bereidt iets meer te betalen dan de standaard gimbal die in je broekzak past, dan hebben wij hier de gimbal voor jou gevonden. Op 30 november 2018 is de  DJI Osmo Pocket op de markt gekomen. In tegenstelling tot de andere smartphone gimbals komt deze met een ingebouwde camera. Kortom, je gaat jouw smartphone niet meer nodig hebben. De gimbal is super gebruiksvriendelijk. Je hoeft slechts twee knoppen in te drukken om al te beginnen met filmen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld net op de piste staat en klaar staat om naar beneden te gaan. Je haalt hem uit je broekzak, drukt op de knop en je bent ready om de mooiste beelden te schieten.

DJI Osmo Pocket
DJI Osmo Pocket

Nummer #4
Last but not least. Op nummer 4 hebben wij de Kaiser Baas XS3 stabilizer staan. Als we kijken naar prijs kwaliteit verhouding dan doet deze gimbal het erg goed. Naast dat je hem ook kunt gebruiken voor je smartphone is die ook uitgerust met een GoPro adapter. Kortom, je kunt je actioncam hier ook op aansluiten. Ten opzichte van de eerder genoemde modellen is die wel iets minder goed qua beeldkwaliteit. Desalniettemin is de Kaiser Baas XS3 voor de gemiddelde gebruiker nog steeds een geweldige keuze.

Kaiser Baas XS3 stabilizer
Kaiser Baas XS3 stabilizer

Lees hier ook ons artikel over de beste drone voor GoPro’s.