De beste wintersport accessoires van GoPro

gopro wintersport

Zoals John Snow altijd zegt: ‘Winter is coming’. Kortom, de hoogste tijd om je actioncam te verrijken met de benodigde winterproof snowboard of ski accessoires. Op internet zijn de mogelijkheden eindeloos als je kijkt naar de verschillende mounts, filters en ander andere accessoires die je kunt kopen. Om het voor jou makkelijker te maken hebben we in dit artikel de beste GoPro wintersport tips voor jou op een rijtje gezet.

Draagbare GoPro mounts

Als het aankomt op snowboarden of skiën in de pistes dan wil je je vooral niet druk hoeven maken of je de GoPro wel goed vast hebt en filmt vanuit de juiste hoek. Daarom zijn de meest voor de hand liggende wintersport mounts van GoPro draagbaar.

Hoofdriem + quickclip mount

De hoofdriem + QuickClip van GoPro heeft een verstelbare hoofdriem die om je hoofd kan worden gedragen, zelfs als je een hoed of een helm draagt. De QuickClip wordt aan de hoofdriem bevestigd, maar je kunt deze ook zelf gebruiken als je jouw GoPro-camera eenvoudigweg wilt vastmaken aan je pet of rugzakriem. Hij knipt tot alles tussen 0,3 en 1 centimeter dik. De helmet strap is ontworpen voor geventileerde helmen, inclusief fietshelmen en ski- en snowboardhelmen. Het houdt de camera stevig op zijn plaats en het onopvallende ontwerp maakt het bijna onmerkbaar als de camera er niet op is bevestigd.

GoPro chesty

Voor geweldige opnamen met POV-acties, een favoriet van skiërs en boarders, is er de GoPro chesty. Dit verstelbare harnas zit voor op de borst. Aan beide kanten gaat het harnas over de schouders. Hiermee kun je de GoPro-camera direct op jouw borst dragen, zodat je POV-beelden kunt vastleggen van een verscheidenheid aan actiesporten, waaronder dus skiën en snowboarden. Als je het niet aan je hoofd bevestigt, resulteert dit in beelden die minder wankel zijn, en de camera blijft naar voren gericht in een interessante hoek die het omringende landschap vangt, evenals de toppen van je ski’s. Voor kinderen is er eventueel ook de chesty junior verkrijgbaar. Zo kun je de beelden GoPro wintersport beelde terugkijken van de ogen van jouw kind.

GoPro zuignap bevestigingsmount

Een ander alternatief voor de populaire zelfklevende bevestigingen is de GoPro zuignapbevestiging. Als je snowboardt, kun je deze steun op je board bevestigen, hoewel het misschien zelfs werkt op een dikke ski. Je kunt schieten wat er voor je ligt of je kunt de camera richten en jezelf opnemen terwijl je de berg afdaalt. De zuignapbevestiging kan ook worden bevestigd aan auto’s, vrachtwagens, boten, motorfietsen en alles wat een vlak, niet-poreus oppervlak biedt. Naast een snelontgrendeling en een standaard driepolige duimschroefconnector, beschikt de houder ook over twee verstelbare armen, zodat je de camera in bijna elke gewenste opnamehoek kunt plaatsen. Voor extra veiligheid kunt je jouw camera verankeren met een Revo Tether. Op deze manier, als je wegvaagt, kan je trots gekneusd zijn, maar je hebt tenminste de beelden (en camera) zodat je er later om kunt lachen.

gopro zuignap mount

Rugzak bevestigingsklem

Kijk tenslotte eens naar de Peak Design POV-set, die een bevestigingsklem en een GoPro-compatibele drieknoppen-schroefconnector bevat. Met deze kit kunt je jouw GoPro HERO-camera op jouw rugzakriem monteren, zodat je hands-free POV-beeldmateriaal kunt vastleggen tijdens het skiën of snowboarden. De berg werkt ook goed voor fietsen en wandelen. Bovendien bevat de POV-set een universele montageplaat met een 1/4 “-20 schroef, zodat je deze ook met bijna elke andere compacte digitale camera of actiecamera kunt gebruiken.

GoPro gimbal karma handgreep

GoPro Karma gimbal

Gimbals maakte eerst zijn stempel op een gestabiliseerde manier om camera’s op drones te monteren. Maar er is niets inherent aan hen dat hen beperkt tot de hemel. De GoPro Karma Grip Handle en Karma Stabilizer (die beide ook bij de Karma-drone horen) geven je niet alleen een stom handvat, maar een volledig gemotoriseerde cardanische stabilisator. De nieuwste HERO5-model GoPros hebben beeldstabilisatie. Maar als je echt über-stabiele opnames van een bioscoopkwaliteit wilt, dan is dit wat je nodig hebt. De grootste deugd van Grip Handle is dat je het niet alleen hoeft vast te houden. Het heeft een tweepolige interface die werkt met veel GoPro-mounts met behulp van de standaard drie-pins interface, inclusief de hier genoemde. Er zijn verschillende harnassen verkrijgbaar waarmee je de HERO4 Black of Silver, de HERO5 Session of de HERO5 Black met de cardanus kunt gebruiken. De voedingsbron bevindt zich in de hendel en de bedieningselementen zijn goed geplaatst voor bediening met duim. De batterij kan niet worden verwijderd, maar je kunt altijd een paar handgrepen gebruiken om jouw opnamedag te verlengen.

GoPro verlengingspaal

Laten we eerlijk zijn, ‘verlengingspaal’ is echt een eufemisme voor ‘selfiestick’. Nu kun je je camera gewoon vastspijkeren, vastklemmen, aan een skistok. Laat het bekend zijn dat er speciale hulpmiddelen zijn.

SP-Gadgets maakt de 40-inch Remote Pole, met een 360-graden draaibare kop met – je raadt het al – een drieaderige duimschroefconnector die werkt met alle GoPro-camera’s en de meeste camera-behuizingen. De paal heeft een telescopisch ontwerp dat zich uitstrekt van 14 tot 40 inch. Het biedt ook een tweecomponenten soft-touch grip met een geïntegreerd slot dat jouw GoPro Smart Remote bevat. Dit is een erg handige functie. Kortom, hiermee kunt je jouw GoPro Smart Remote op een handige locatie houden die gemakkelijk toegankelijk is. De paal bevat ook een veiligheids-polsband.

Rugzak met verlengstok

gopro rugzak met verlengstok

Muvi X-Pack van veho is moeilijk om in een hokje te stoppen. Is het een verlengstok of een draagbaar? Welnu, het is een op maat gemaakt rugzak- en camera-armsysteem waarmee je handsfree actie-opnames kunt maken vanuit een derde persoonsperspectief. Binnen in de rugzak bevindt zich een stijve, schokabsorberende plaat die dient als bevestigingspunt voor de aluminiumarmatuur camera-arm. Drie arm / boompoolsecties met verschillende lengte zijn inbegrepen en kunnen onafhankelijk worden gebruikt of aan elkaar worden gekoppeld om de gewenste kijkhoek te bereiken. Met een driewegcamera-montagestructuur kunt u de camerahoek aanpassen, zodat je altijd de optimale hoek kunt bereiken, ongeacht of je de arm voor, achter of aan de zijkant van jouw arm plaatst.

Sneeuwfilters

Als je in de sneeuw fotografeert, wil je misschien aan filters denken. Aangezien geen enkel GoPro-model een filternraad heeft, hebt je een oplossing nodig die specifiek is voor jouw camera of behuizing. Hiermee kunt je elk 52 mm-filter met schroefdraad vastschroeven. Ik zou twee soorten voorstellen: een polarisator en een neutrale dichtheid. Polarisatoren worden meestal gebruikt om ongewenste reflecties te verminderen. Maar ze helpen ook met contrast en levendigheid op zonnige dagen, waar de lucht zichtbaar is. Een neutrale densiteit (ND) snijdt licht in overbelichte situaties, zoals fel zonlicht dat weerkaatst op sneeuw. Hiermee kan de camera de sluitertijd verkorten voor een meer realistisch ogende bewegingsonscherpte. ND’s zijn er in verschillende sterktes, hoewel een 2-stop ND 0.6 waarschijnlijk een goede middenmoterstartoptie is.

GoPro filters
GoPro sneeuwfilters

Remo afstandsbediening

De Remo is GoPro’s nieuwste afstandsbediening voor de HERO5 Black en HERO5 Session-modellen. Het is de grootte van een grote knop die gemakkelijk in te drukken is met dikke ski-handschoenen aan. Hij wordt geleverd met verschillende montagestijlen, waaronder een polsbehuizing en een klembehuizing, zodat je hem toegankelijk kunt houden wanneer de camera niet eens tot 30 meter uit de buurt is. Omdat de nieuwe HERO5s reageren op spraakopdrachten, beschikt deze ook over een microfoon. Hoewel het niet onder water werkt, is het waterdicht tot 16 voet, dus er is geen gevaar voor de sneeuw, vrijwel alles, het gaat waar jij en je HERO5 kunnen gaan.

Anti vocht doekjes

anti fog gopro doekjes

De laatste twee GoPro-accessoires die je niet wilt vergeten wanneer je naar jouw plaatselijke resort gaat voor een dag skiën of paardrijden zijn de GoPro Anti-Fog Inserts en een paar microSD-geheugenkaarten; ondersteunde capaciteiten omvatten 32 GB tot 64 GB. De GoPro Anti-Fog Inserts voorkomen dat jouw cameralens beslaat bij koud weer of in vochtige omstandigheden. De inserts zijn compatibel met alle GoPro-modellen die behuizingen gebruiken en elke afzonderlijke insert ondersteunt ongeveer vier gebruik in koude of vochtige weersomstandigheden. Als je van plan bent om een GoPro-camera te gebruiken om jezelf en je vrienden op te nemen die deze winter skiën of rijden, zal elk van deze accessoires je tijd op de hellingen aangenamer maken.

Nu je bovenstaande GoPro wintersport tips hebt doorgenomen kun je net zo’n coole aftermovie maken als van deze heren.

Geef een reactie