Feiyu WG2X gimbal review

Feiyu Tech heeft veel gimbals voor de GoPro geproduceerd, maar de draagbare WG2-gimbal is zonder twijfel de meest populaire. Iets meer dan een jaar na de release heeft Feiyu de WG2 bijgewerkt en met de WG2X uitgebracht.

Verschillen tussen de WG2 en WG2X

In tegenstelling tot de WG2 die IP67 waterdicht was, gaat de WG2X een stap achteruit en is alleen spatwaterdicht. De WG2X is echter op andere gebieden verbeterd. Het heeft een schuine arm die het mogelijk maakt om het touchscreen van je GoPro onbelemmerd te gebruiken en zorgt ervoor dat de GoPro beter geplaatst blijft wanneer hij op je borst wordt bevestigd. Het is ook lichter, beschikt over verbeterde stabilisatie en voegt een ontspanknop en modusknop toe.

feiyu wg2x

Ondersteunt de volgende actioncams

De Feiyu WG2X ondersteunt de GoPro HERO7 (alle modellen), HERO6, HERO5, HERO4 en de HERO Session via de meegeleverde Session mount-adapter. Het ondersteunt ook de meeste actiecamera’s van vergelijkbare grootte (met een maximale laadvermogen van 130 g), waaronder populaire zoals de Yi 4K / 4K +, Sony RXO en SJCam.

Met zijn universele ¼ inch schroefdraadmontagegat, wordt het gemakkelijk gedragen met borstharnassen, schouderbanden en helmsteunen. Het kan ook worden bevestigd aan desktop-statieven, selfiesticks en stuur.

Het ontwerp

Het ontwerp van de WG2X is vergelijkbaar met de WG2, met uitzondering van een gebogen arm. De gebogen arm is absoluut een reactie op klachten over de arm die het scherm van de GoPro op de WG2 blokkeert.

De drie motoren hebben een onbeperkt 360 ° bewegingsbereik in de draai- en kantelassen en verslaan veel van de concurrentie. Ter vergelijking: de EVO SS (Zhiyun Rider-M) heeft alleen een pan- en kantelhoek van 320 °.

Terwijl de WG2 een aluminium behuizing had, heeft de WG2X een aluminium- en ABS-constructie die 27 gram afvoert van zijn voorgangersgewicht.

De ontspanknop en de modusknop samen maken het veel eenvoudiger om de basisacties uit te voeren die nodig zijn om video op te nemen. Het is zeker beter dan je smartphone moeten pakken of met de GoPro zelf moeten spelen.

Filmmodus

De Feiyu WG2X beschikt over drie opnamemodi, die kunnen worden gewijzigd door op de modusknop te drukken of op afstand met de Feiyu ON-app (beschikbaar voor iOS en Android).

Pan-volgmodus: in deze modus houdt de gimbal de horizon horizontaal, maar volgt pan (links en rechts) bewegingen. Dit is waarschijnlijk de meest bruikbare modus voor actiesporten, hoewel er een argument kan worden gegeven voor het gebruik van de volgende modus.

De volgende modus: de gimbal volgt bewegingen in de pan en kantelt de assen terwijl het beeldmateriaal stabiel blijft.

Vergrendelde modus: de gimbal vergrendelt de oriëntatie van uw actiecamera op alle drie de assen. Dit betekent dat het gefocust blijft op zijn doelwit.

Een heldere LED op de WG2X maakt het gemakkelijk om snel te bepalen in welke opnamemodus u zich momenteel bevindt.

Feiyu WG2X kopen of niet kopen?

Over het algemeen is de WG2X een eenvoudige upgrade van de WG2, die al een van de beste draagbare gimbals op de markt was. Het is een schande om te zien dat de waterdichte IP67-behuizing wordt vervangen door een spatwaterdichte, maar de waterdichte behuizing van de WG2 hield het toch niet goed in watersporten.

Het herontwerp van de arm garandeert niet dat je je oude WG2 moet vervangen als je er al een hebt. Maar kopers van een eerste keer zullen de WG2X zeker over de WG2 willen krijgen, tenzij de WG2 zwaar wordt verdisconteerd.

Met superieure stabilisatie, een fatsoenlijke prijs en bijna geen opvallende tekortkomingen, is de WG2X naar mijn mening de beste draagbare gimbal voor GoPros op dit moment. Lees ook ons artikel over de beste gimbal voor GoPro’s.