GoPro filters

Als je al vaker hebt gedoken dan zal het vast geen verassing voor je zijn dat kleuren onderwater verdwijnen. Een onderwaterfilter is daar de oplossing voor, maar eerst leggen we jou verder uit hoe dit komt. Objecten hebben kleur onderwater vanwege de zon die door het water heen schijnt. Elke kleur heeft weer een ander ‘licht’ absorptie vermogen. Zo zul je zien dat als je naar beneden afdaalt, de kleur van rood als eerste verdwijnt. Nadat rood niet meer te zien is, komt oranje, geel, groen en als laatste blauw. Op de volgende afbeelding zie je op welke diepte elke kleur verdwijnt.

Als je goede onderwaterfoto’s wilt maken en al helemaal als je gaat duiken dan zijn onderwaterfilters zeker een must! Zoals eerder gezegd kun je dit oplossen met onderwaterfilters. Meer GoPro accessoires voor onderwater vind je hier.

GoPro filters

Verschillende kleuren onderwaterfilters

Met vijf verwisselbare filters op verschillende diepten is het Aqua-filter de meest veelzijdige filterset voor uw duikavontuur.

✔ Waterfilter van 1,5-6 m, 6-15 m, 15m + Rood blauw
✔ Magenta filter voor groen water.
✔ Geel filter voor nachtduiken
✔ Tether en microvezeldoek inbegrepen voor extra bescherming.

GoPro filter rood onderwater shot

Hoe dieper je onder water duikt, hoe meer het verlies van kleur. Dit gebeurt omdat water ongeveer 800 keer zo dicht is als lucht. Door de hogere dichtheid worden bepaalde kleuren onder water steeds minder zichtbaar.

Om kleuren terug te brengen naar je onderwaterfoto’s, heb je filters nodig die afhankelijk zijn van de diepte en het type water. Hoewel de meest voorkomende kleurcorrectiefilters rode filters zijn, is het belangrijk om deze tests voor je zelf uit te voeren. In onderstaande afbeelding zie je welke kleur bij welke diepte verloren gaat.

Tabel kleurverlies onderwater
Tabel kleurverlies onderwater