Top 10 GoPro accessoires voor onderwater filmen

GoPro onderwater tips

Met deze GoPro-accessoires worden je onderwaterbeelden aanzienlijk verbeterd en film je als een echte professional! Heb jij de nieuwste GoPro Hero7, Hero6 of Hero5 dan ben je in staat om schitterende beelden te schieten. Ben je echter nog niet helemaal tevreden over je video’s en foto’s? Als je wilt weten hoe je heldere en scherpere onderwatervideo’s kunt maken, lees dan dit bericht!

Hoe maak je professionele onderwaterbeelden met GoPro-accessoires?

Droom je van hoge kwaliteit, vloeiende onderwatervideo’s met levendige kleuren? Lees daarom onze top 10 tricks en maak gebruik van waterdichte GoPro-accessoires die speciaal zijn ontworpen voor onderwateropnamen en fotografie.

Tip: GoPro lanceerde de nieuwe Hero7-serie met een geweldige functie genaamd HyperSmooth in-camera beeldstabilisatie. Dit maakt de GoPro Hero 7 de beste actioncam voor snorkelen en onderwater activiteiten.

1. Handgreep voor GoPro-camera’s

Soms zien we mensen met hun GoPro snorkelen door het gewoon in hun hand te houden, maar op deze manier krijg je een zeer onstabiel beeld als resultaat. Het is beter om je actioncam ergens op te monteren. De eenvoudigste en goedkoopste oplossing is het kopen van een waterdichte zwevende handgreep die je niet alleen helpt om scherpere video’s te krijgen, maar ook om de camera in het water te laten drijven. Sommige handgrepen hebben ook een waterdicht compartiment waar je jouw sleutel, geld of andere kleine waardevolle spullen in kunt opbergen.

2. Waterdichte GoPro selfie-stick

Een andere methode om onderwater te filmen is met een GoPro Selfie-stick. Zout water doodt metalen onderdelen in een zeer korte tijd, daarom raden we aan om een ​​duurzame waterdichte selfiestick te kopen die je ook op het land en onder water kunt gebruiken. Als je een GoPro selfie-stick gebruikt, krijg je een betere hoek met foto’s. Ook kun je tijdens het snorkelen of duiken dichter bij het onderwaterleven komen zonder ze te storen. Koop een transparante selfiestick zodat deze bijna onzichtbaar op jouw foto’s te zien is.

3. GoPro-steadycam

De professionele oplossing! Koop een GoPro-steadycam om te fotograferen en op te nemen zoals een echte professional! Deze lichtgewicht, maar duurzame van aluminium gemaakte steadycam helpt je om stabieler te filmen of foto’s te maken! Het geeft je ook de vrijheid om meerdere camera’s tegelijkertijd te bevestigen of extra accessoires toe te voegen zoals een duiklamp.

4. Onderwater GoPro-licht

Waterdichte verlichting is een van de handigste GoPro-accessoires als je snorkelt of in een omgeving met weinig licht duikt. Waterdichte lampen ontworpen voor GoPro-camera’s kunnen eenvoudig worden bevestigd, omdat ze worden geleverd met het traditionele GoPro-montagesysteem. Plaats je camera in de hoes en je bent klaar om te gaan!

5. GoPro waterdichte behuizing

Hoewel de nieuwste GoPro Hero5 Black, GoPro Hero 6 en GoPro Hero 7 modellen waterdicht zijn zonder extra behuizing, raden we je aan om een ​​GoPro onderwater behuizing te kopen als je van plan bent te filmen tijdens het snorkelen of duiken. Betaalbare waterdichte cases kunnen je camera tegen waterschade beschermen en bieden extra bescherming tegen externe invloeden. Goed om te weten dat sommige GoPro-accessoires alleen werken als de camera zich in de waterdichte behuizing bevindt! Dankzij de waterdichte behuizing kun je dieper dan de standaard 10 meter gaan duiken voor de mooiste beelden.

6. Fifty fifty Dome voor GoPro

Waarschijnlijk heb je al geprobeerd om 50/50 shot boven en onder het water tegelijkertijd te maken. En waarschijnlijk faalde je net als velen van ons. Welnu, hier is het geheim. Een GoPro dome is wat je nodig hebt! Als je een koepelpoort gebruikt, beweegt de waterlijn weg van de cameralens zodat je een gesplitste foto’s kunt maken!
Maar GoPro domes zijn niet alleen goed voor het nemen van half-halffoto’s, maar verbeteren ook jouw diepduikfoto’s en video’s. Wist je dat de nieuwste GoPro Dome-modellen worden geleverd met ingebouwde schakelbare filters? Zie hier de nieuwste domes voor GoPro Hero 7.

7. GoPro Red filter en duikfilterkits

Kleurcorrectie op onderwatervideo’s is een essentiële vaardigheid die je moet leren als je elke dag te maken hebt met onderwaterbeelden. Er zijn verschillende GoPro foto- en videobewerkingsprogramma’s die je kunt gebruiken om de kleuren in evenwicht te brengen, maar je hebt mogelijk niet de juiste programma’s of de tijd om het beeldmateriaal te bewerken. Goed nieuws dat er een eenvoudige oplossing is die je onmiddellijk helpt! Onderwaterkleurcorrectiefilters zijn een van de goedkoopste GoPro-accessoires, maar kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke eindresultaat! Volg altijd de instructies die u in uw Red Filter-kit vindt, aangezien filters het beste werken op de bepaalde diepte.

8. Macro filter voor GoPro

Je hebt je misschien gerealiseerd dat GoPro-camera’s niet kunnen scherpstellen op dichtbijgelegen voorwerpen en daarom niet in staat zijn om close-ups te maken. Dit is erg vervelend als je denkt dat je een geweldige onderwatervideo hebt gemaakt van kleine zeedieren, maar je krijgt alleen een wazig beeld er in ruil voor terug. Los dit probleem op en voeg een macrofilter toe aan uw GoPro-accessoireset!

9. GoPro screenprotectors en waterafstotende coating

Screenprotectors. Eenvoudige, goedkope maar een erg nuttig accessoire die de gevoelige lens en het scherm beschermd tegen krassen, stof, olie en ook bestand zijn tegen vingerafdrukken. Screenprotectors zijn gemakkelijk te bevestigen en zijn gemaakt van dunne en bijna onzichtbare geharde glasfolies voor maximale veiligheid. We weten namelijk als geen ander hoe vervelend het is als jouw beeldmateriaal nutteloos is vanwege waterdruppels op de lens

10. GoPro Floaty

Een must-have voor uw GoPro-reisset voor accessoires! Als je op het strand speelt, surft, snorkelt of aan het suppen bent/, kan het gebeuren dat je camera per ongeluk valt. Gebruik een floaty die het drijvend houdt, zodat je het nooit meer kwijtraakt! De traditionele floaty kan aan de achterdeur worden bevestigd. Dit is niet echt praktisch omdat het het scherm bedekt, maar gelukkig zijn er slimme Floaty-modellen beschikbaar die de aanraking zichtbaar laten.

Geef een reactie