GoPro Hero 8 Black nieuws

gopro hero 8

Op 27 september 2018 kwam de nieuwe GoPro Hero 7 uit. Als het gaat om actioncams is het merk GoPro nog steeds leidend als het gaat om actioncamera’s. Het is zonder twijfel de beste sportcamera die momenteel te verkrijgen is. De actioncams worden wereldwijd door vele sportievelingen, avontuurzoekers en professionele fotografen gebruikt. In dit artikel vertellen wij jou meer over de nieuwe GoPro Hero 8.

GoPro Hero 8 releasedate – 10 oktober 2019

Als de geschiedenis zich herhaalt dan zal ook dit jaar de nieuwe GoPro Hero 8 worden gelanceerd. Elk jaar rond september lanceert GoPro namelijk weer een nieuwere en nog betere versie van hun actioncam. Afgelopen 3 jaar zijn de GoPro Hero 5, 6 en 7 uitgebracht. Als je de actioncams met elkaar vergelijkt dan zien ze er vrijwel allemaal hetzelfde uit en zijn er slechts kleine verschillen te herkennen. Nu wordt het tijd dat GoPro gaat kijken naar een nieuwe look en nog betere features voor de GoPro Hero 8.

GoPro Hero 8 kopen

Gopro hero 8

GoPro Hero 8 specificaties

GoPro heeft nieuwe hoogtepunten behaald als het aankomt op verbeterde resoluties en het aantal frames per seconde bij elke versie die ze tot nu toe hebben uitgebracht. Een aantal andere merken komen misschien in de buurt als het gaat om dezelfde specificaties, maar schieten te kort als het gaat om snelheid en de totale kwaliteit. De GoPro Hero 8 moet ook dit jaar de de GoPro Hero 7 weer weten te overtreffen.

New GoPro design

Het vertrouwde design van GoPro gaat nu al 4 generaties mee. Natuurlijk zijn er een aantal kleine updates en features toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de Karma Grip. Wat nog altijd een erg populair accessoires is. Als er een grote verandering zal plaatsvinden in het model en grootte, dan zal de standaard GoPro Karma niet meer passen.

Om die reden geloven wij dat ook de GoPro Hero 8 qua design en grootte nagenoeg hetzelfde zal zijn als de GoPro Hero 7. Als we kijken naar het huidige design dan zijn er een aantal verbeteringen mogelijk zoals de behuizing, lens en het touchscreen van de GoPro.

Verbeterpunten GoPro Hero 8

Bij elk model wordt de actioncam net weer een stukje beter. GoPro is heel goed in het geheimhouden van de verbeteringen waar ze mee bezig zijn en toch lukt het ze elke keer weer om marktleider te blijven op het gebied van actioncams. Welke verbeterpunten zal de GoPro Hero 8 hebben?

Waterdichte behuizing

Een groot verbeterpunt van het voorgaande model is dat de waterdichte behuizing niet meer een noodzaak was. Het vorige model kon standaard al tot 10 meter onderwater gebruikt worden. Voor de meeste gebruikers was dit meer dan voldoende. Als je dan toch dieper wilt gaan duiken dan 10 meter dan kun je alsnog gebruikmaken van een waterdichte behuizing. Hoe cool zou het zijn als bij de GoPro Hero 8 een behuizing niet meer nodig zou zijn. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de knoppen op de actioncam worden aangepast. Sommige van jullie hebben ongetwijfeld wel gemerkt dat zodra je dieper gaat duiken dan 10 meter zonder behuizing, je niet meer in staat bent om de knoppen in te drukken.

Cameralens

Het tweede verbeterpunt zou in ons oogpunt de kwaliteit van de lens moeten zijn. Gelukkig is de lens van de GoPro al van hoge kwaliteit. Hij is namelijk in staat om heldere en schuddende beelden vast te leggen tegen de beste kwaliteit. De standaard lens van de GoPro biedt een gezichtsveld van 170 graden. Het beeldformaat kan aangepast worden onder instellingen van standaard wijd naar superview of naar smal. Daarnaast kun je bij de nieuwste GoPro in- en uitzoomen in het frame.

Dit alles is natuurlijk heel mooi, maar zou het niet tof zijn als je voor verschillende scenario’s aparte lenzen zou hebben? Het idee hierachter is niet nieuw en wordt al door een aantal bedrijven toegepast binnen de markt. Zou zou je een lineaire lens kunnen hebben voor bijvoorbeeld een interview of een vlog. Een wijde lens om bijvoorbeeld sportactiviteiten te filmen, zoals bij surfen of skaten. En een grote focus lens voor als je filmt vanuit de lucht met bijvoorbeeld een drone.

Door bovenstaande vernieuwingen kan de markt van filmers en fotografen weer een professionalisatieslag maken.

Het nieuwe scherm van de GoPro Hero 8

Je ziet het nu ook al veel bij de nieuwe generatie smartphones dat het beeldscherm zo groot is als het formaat van de telefoon. We verwachten dat dit ook een trend gaat zijn bij andere apparaten die gebruikmaken van een scherm. De GoPro hero 7 kwam uitgerust met een touchscreen. Wat verwachten wij van de GoPro Hero 8? Een touchscreen dat je los kunt koppelen van de actioncam, zodat je de GoPro op afstand kunt besturen door deze bijvoorbeeld om je pols te doen.

Verbeterde beeldkwaliteit

Elke generatie gaat de beeldkwaliteit weer verder omhoog. Bij de vorige generaties zagen wij telkens een verdubbeling in het aantal frames per seconde bij de verschillende filmstanden. Als we kijken naar de geschiedenis dan zou dit betekenen dat de GoPro Hero 8 met 120 fps gaat filmen op 4K en met 480 fps in full HD. Om dit te bewerkstelligen wordt de processor van de actioncam ongetwijfeld verbeterd om de hoge kwaliteit beeldmateriaal te kunnen verwerken. Dit zal vervolgens ook weer invloed hebben op de SD kaart die je nodig hebt. Lees hier ons artikel over de SD kaarten voor GoPro’s.

Houd dit blogartikel in de gaten voor het laatste nieuws over de GoPro Hero 8.

Lees hier ons artikel over de beste SD-kaarten voor jouw GoPro.

1 reactie op “GoPro Hero 8 Black nieuws”

  1. Pingback: Verschillen tussen de Mavic Pro en de Zoom?

Reacties zijn gesloten.