Hoe reset ik mijn GoPro?

Het kan soms zijn dat je GoPro vastloopt. Vaak is dit een softwarematig probleem. Echter, kan een GoPro ook vastlopen als je hem bijvoorbeeld te diep mee onder water neemt. Dan komt er teveel druk op de behuizing te staan waardoor de cameraknop ingedrukt blijft en de actioncam niet meer bruikbaar is. Vaak is dit probleem weer verholpen als je weer naar de oppervlakte gaat. Mocht je GoPro nu echt vastlopen en je wilt deze resetten dan kun je onderstaande stappen volgen

Start de camera

Je houdt de knop aan de zijkant van de actioncam waar ‘mode’ op staat een paar seconden ingedrukt. Als het goed is krijg je dan een piep te horen en zie je dat het beeldscherm aan gaat.

Ga naar instellingen

Ga naar het menu toe en ga naar instellingen. Je kunt door het menu scrollen door je vinger van boven naar beneden te bewegen. Zodra je instellingen ziet staan klik je erop.

Factory reset

Scroll met je vingers binnen het instellingenmenu helemaal naar beneden tot je bij camera defaults en factory reset komt. Met de optie ‘camera defaults’ reset je alle instellingen van de camera behalve je username, wachtwoord en datum en tijd. Je kunt voor ‘factory reset’ kiezen als je de gehele actioncam wilt resetten. Hierbij gaan dus alles instellingen, dus ook die bij camera defaults wel blijven, ook weg. Dit betekent dat je naderhand je GoPro weer opnieuw moet koppelen met je GoPro account. Al het beeldmateriaal blijft gelukkig wel bestaan, omdat dit opgeslagen staat op de SD kaart.

In onderstaande video zie je stap voor stap hoe je de GoPro moet resetten. Veel succes! En mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Lees hier ook ons artikel over de batterijduur van de GoPro.

Leave a Reply