Removu S1 GoPro gimbal review 2019

In tegenstelling tot veel generieke gimbalfabrikanten is Removu een klein Koreaans merk met een veel meer gerichte missieverklaring. Ze zijn toegewijd aan het ontwerpen van innovatieve nieuwe accessoires — specifiek voor de GoPro. Bij het leren over de Removu S1, was het meteen duidelijk dat de technici de dingen anders deden.

De moordende functie van de Removu S1 is dat de handgreep gemakkelijk van zijn lichaam kan worden losgemaakt. Het resultaat is een ongelooflijk veelzijdige gimbal die in de hand kan worden gehouden, gemonteerd of gebruikt als een draagbare gimbal. Om precies die reden heeft de Removu S1 een veelbelovende start. Laten we kijken of de Removu S1 in de praktijk goed is.

removu s1 gopro gimbal

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant:
– Beste gimbal voor GoPro per categorie
– Beste low budget gimbal voor pro

De eerste indruk

Zodra ik de doos opende, was ik onder de indruk van de zeer aantrekkelijke rits. De gimbal en de gebundelde accessoires waren netjes in de schuimvulling van de behuizing geplaatst.

Een ding dat me echt opviel aan de Removu S1 was hoe goed het verdomde ding er uitzag. Ik heb veel gimbals gezien en dit is absoluut een van de meest sexy die ik ooit heb gezien. De gimbal heeft een ietwat retro-esthetiek die perfect wordt aangevuld met het gedurfde logo van Removu.

Geschikt voor

Net zoals je zou verwachten van een bedrijf dat zich uitsluitend richt op het ontwikkelen van accessoires voor de GoPro, hebben ze zeker hun best gedaan om alle GoPro-gebruikers tegemoet te komen.

De behuizing van het GoPro-frame past op de GoPro HERO 3/3 + / 4/5/6/7, de sessiekubus en waarschijnlijk in elke toekomstige GoPro.

Ze hebben ook een frame-behuizing voor de grootste rivaal van de GoPro, de Yi 4K + en de Garmin VIRB actiecamera’s. Meer behuizingframes zijn ook beschikbaar in de Removu-winkel.

Wat krijg je er bij?

  • Removu S1 cardanische eenheid
  • Handgreep met afneembare draadloze afstandsbediening
  • Framebehuizing voor GoPro, Yi 4K en Garmin VIRB
  • Li-Polymeer batterijpakket
  • Oplaadstation (kan tegelijkertijd 2x batterij en draadloze
  • afstandsbediening opladen)
  • Handvatdoppen, polsband

Eigenschappen Removu S1

De Removu S1 is een gimbal met 3 assen en is ontworpen om ongewenste camerabewegingen in de draai-, kantel- en rolas weg te werken. 3 borstelloze DC-motoren roteren 3 draaipunten in de tegenovergestelde richting van ongewenste bewegingen, waardoor elke vorm van schudden of trillingen wordt tenietgedaan.

Zoals eerder vermeld, betekent de afneembare handgreep van de S1 dat het een 2-in-1 draagbare en monteerbare / draagbare gimbal is. De mogelijkheden zijn eindeloos – op een aangepaste selfiestick, op het stuur van je fiets of om je borst gedragen. Zolang het past op de kwart inch schroefdraadnaald van de S1, bent u klaar om te gaan!

Removu ging ook een stap verder met het modulaire ontwerp door ingenieus een draadloze afstandsbediening in de handgreep te stoppen. Dat is een volkomen logisch en geweldig idee.

De compacte draadloze afstandsbediening is ook niet traag. Met zijn kleine LCD-scherm en ergonomisch ontwerp vond ik het erg praktisch in gebruik. Het is zeker beter dan je gimbal op afstand bedienen met je iPhone / Android.

Als u dacht dat dit het einde van de innovatieve functielijst van de S1 was, zijn we nog niet klaar.

Volgens Removu zijn de S1 gimbal, de motoren en de gebundelde afstandsbediening allemaal IP65 regendicht (niet waterdicht, dus neem hem niet onder water). Dat is een primeur (maar hopelijk niet de laatste) voor een GoPro-gimbal. Ik wilde het persoonlijk niet nat krijgen, dus kan ik niet instaan ​​voor hoe goed het regent of sneeuwt, maar ik zal het op mijn woord geloven.

Filmmodus

De opnamemodus op de Removu S1 zijn vrijwel identiek aan die van alle andere gimbals die tegenwoordig op de markt zijn.

Pan volgen: de S1 vergrendelt de kantelas (omhoog en omlaag), waardoor de camera ten opzichte van de horizon stabiel blijft, maar de vrijheid biedt om te pannen.

Pan en Tilt Volgen: de S1 vergrendelt alleen de rolas.

Alle assen vergrendeld: de S1 vergrendelt de pan (van links naar rechts) kantelen (omhoog en omlaag) en rollen (GoPro die naar links of rechts kantelt). Handig als u het op een bewegend object zoals een fiets of auto monteert.

Filmstabiliteit

Het unieke modulaire ontwerp van de S1 doet geen afbreuk aan de videostabilisatieprestaties, althans niet wat ik kon zien. De videostabilisatieprestaties zijn absoluut goed voor een gimbal van zijn prijs, maar ik zou het iets slechter beoordelen dan sterke artiesten zoals de Feiyu Tech G6.

De maximale volgsnelheid van de motoren voelde ook een beetje langzamer dan andere high-end gimbals. Het is voldoende voor de meeste doeleinden, maar hardcore sensatiezoekers vinden misschien dat het de actie niet helemaal bijhoudt.

Veel gebruikers en andere recensenten hebben opmerkingen gemaakt over de luide motoren van de Removu S1. Persoonlijk vond ik ze niet te luidruchtig, maar ik film ook meestal scènes waar perfecte audio meer een bonus is dan een vereiste. Als ik een vlogger was, zouden die motoren misschien een probleem worden.

Eindoordeel

Al met al is de Removu een geweldige gimbal die heel logisch is als je op zoek bent naar een one-size-fits-all oplossing voor je GoPro-stabilisatiebehoeften. Het doet het in elk opzicht goed, maar tegelijkertijd schittert het in geen enkel aspect.

Met een zeer redelijk prijskaartje denk ik absoluut dat dit een verstandige aankoopbeslissing is voor iemand die van plan is om zijn GoPro op verschillende manieren te gebruiken. Vooral als uw budget u niet toestaat om meer dan één gimbal te hebben.

Als je GoPro-gebruik echter vrij beperkt is, raad ik persoonlijk iets aan dat het beste bij dat doel past.