Top 6 SD-kaarten voor de GoPro Hero

gopro hero sd kaarten

Benieuwd welke SD kaart je nu moet kopen voor jouw GoPro Hero 6 of 7? Wij proberen jou een zo’n goed mogelijk antwoord te geven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een SD-kaart?

Een SD-kaart is een geheugenkaart die vaak gebruikt wordt in elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld camera’s, fototoestellen en draagbare computers. SD-kaart staat voor secure digital card en maakt gebruik van flashgeheugen. Dit houdt in dat de geheugenkaart informatie opslaat net als bijvoorbeeld een usb-stick, waarbij je ten alle tijde de mogelijkheid hebt om bestanden zoals foto’s en video’s weer te wissen. De SD-kaart heeft een hoge schrijf- en snelheid wat erg belangrijk is bij het opslaan en verwerken van je mediabestanden.

Wat gebeurt er als ik de verkeerde SD-kaart heb?

Doordat de GoPro Hero 6 en 7 nog betere foto’s en video’s maakt dan bijvoorbeeld de GoPro Hero 5 is het van belang dat je een snelle geheugenkaart hebt. Dit komt hoofdzakelijk door de videomodus met de resolutie van 1080p en het hoge aantal frames per seconde, zoals bijvoorbeeld 240fps. Als je SD-kaart niet snel genoeg is kan het gebeuren dat de video opnames onverwachts stoppen of dat de SD-kaart een foutmelding geeft. Daarnaast is de bitsnelheid van de GoPro Hero 6 en 7 aanzienlijk sneller dan die van de Hero 5. Deze is namelijk verhoogd van 60 Mbps bij de Hero 5 naar 80 Mbs bij de Hero 6 en 7. Kortom, bij het opnemen van video’s moet er sneller informatie gestuurd worden naar de SD-kaart waardoor de snelheid van de SD-kaart ook hoger moet zijn.

Welke snelheid moet mijn SD-kaart hebben?

Zoals eerder gezegd is de snelheid van de geheugenkaart erg belangrijk. Echter zijn er twee verschillende snelheden die vaak worden aangegeven op de SD-kaart, namelijk leessnelheid en schrijfsnelheid. Leessnelheid verteld iets over de snelheid waarmee bestanden gedownload kunnen worden van de sd-kaart. Een goede SD-kaart hoofdzakelijk aan moet voldoen is een hoge schrijfsnelheid. Belangrijker is de schrijfsnelheid van de SD-kaart. Het is belangrijk dat de kaart in ieder geval snel genoeg is om de gefilmde data op de kaart te schrijven.

Top 6 SD-kaarten voor de GoPro Hero 6 en 7

Wij hebben verschillende SD-kaarten voor jou getest en onze top 6 geheugenkaarten voor jou op een rijtje gezet.

  • SanDisk Extreme V30
  • Samsung EVO U3
  • Lexar 1000x U3
  • Delkin 1900x V60
  • SanDisk Extreme Plus V30
  • Samsung EVO Select U3

Weet je niet goed hoe je de SD-kaart van je GoPro kunt vervangen? Bekijk dan onderstaande video over hoe je het beste je geheugenkaart kunt vervangen.

2 reacties op “Top 6 SD-kaarten voor de GoPro Hero”

  1. Pingback: Alles wat je moet weten over suppen met een GoPro - GoPro's

  2. Pingback: GoPro Hero 8 Black nieuws - Gopros

Geef een reactie